O gospodărie a cheltuit lunar, în medie, 49,72 lei pe benzină, în primul trimestru

O gospodărie a cheltuit lunar, în medie, 49,72 lei pe benzină, în primul trimestru din acest an, se arată într-o anchetă privind veniturile şi consumul populaţiei realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În mediul urban, o gospodărie a cheltuit, în medie, 64,84 lei, iar în cel rural 30,02 lei.

În ceea ce priveşte consumul de cărţi, ziare şi papetărie, o gospodărie a cheltuit, în medie 11,59 lei lunar. În mediul urban cheltuielile în acest sens s-au cifrat la 15,17 lei lunar, iar în cel rural la 6,93 lei.

Institutul Naţional de Statistică (INS) defineşte gospodăria drept un grup de două sau mai multe persoane, cu sau fără copii, care, în mod obişnuit, locuiesc împreună, au în general legături de rudenie şi se gospodăresc (fac menajul) în comun, participând integral sau parţial la bugetul de venituri şi cheltuieli al gospodăriei. După caz, membrii gospodăriei lucrează împreună terenul sau cresc animale, consumă şi valorifică în comun produsele obţinute. Gospodăria poate fi compusă şi dintr-un grup de două sau mai multe persoane, cu sau fără copii, între care nu există legături de rudenie, dar care declară că, prin înţelegere, locuiesc împreună şi au buget comun. Persoanele care nu aparţin de altă gospodărie şi care locuiesc şi se gospodăresc singure se consideră gospodării formate dintr-o singură persoană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.