Oportunităţi pentru inserţia pe piaţa muncii a sportivilor la terminarea carierei

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a finalizat miercuri un proiect care are ca scop sprijinirea sportivilor aflaţi la final de carieră să îşi găsească un loc pe piaţa muncii.

Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România şi al Blocului Naţional Sindical, a declarat: ”Am generat platforma noastră de educaţie la distanţă, care are trei componente majore. Prima este educarea şi formarea sportivilor şi calificarea acestora în mai multe zone profesionale, care să le ofere o şansă la sfârşitul carierei. Din păcate, mai bine de trei sferturi din sportivii de performanţă din România, la finalul carierei, nu au competenţe profesionale dobândite, nu au nici venituri materiale consistente, iar cei mai mulţi dintre ei ajung dependenţi social. Sunt extrem de vulnerabili. Acest instrument de educaţie la distanţă, oferă posibilitatea să îşi facă studiile chiar pe perioada în care fac sport de performanţă”.

Citeste si:  Scoţia îi va primi pe imigranţii români şi bulgari cu braţele deschise la ridicarea restricţiilor

În continuare, Dumitru Costin a spus: ”O a doua zonă este cea a lucrătorilor pe care îi reprezentăm în celelalte domenii, este o platformă de educaţie ce va avea şi programe de formare în multe domenii, de la industrie la servicii. Platforma este pusă la dispoziţia tinerilor, elevilor care au posibilitatea să dobândească o competenţă profesională suplimentară şi să devină mai atractivi pe piaţa muncii”.

În cadrul unei conferinţe de presă prilejuite de închiderea proiectului ”E-learning pentru partenerii sociali”, Emilian Hulubei, prim-vicepreşedintele AFAN, a declarat că proiectul a fost prezentat la mai multe cluburi de fotbal din Liga I, printre care Dinamo, Oţelul şi Astra. În lunile următoare, el urmează să fie cunoscut de echipele de fotbal din ligile inferioare, din toată ţara.

Citeste si:  Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă privind interceptările

La întâlnirea cu jurnaliştii a fost prezent şi Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, în calitate de expert pentru cursul de steward sportiv. Duru a declarat că o parte din sportivii care au început cursul au abandonat între timp pentru că au avut dificultăţi în lucrul pe calculator. Cursurile s-au derulat atât online, cât şi în sala de curs.

Proiectul a avut o durată de trei ani şi un buget de 18.489.719 lei, cu un grup ţintă de 380 de membri ai partenerilor sociali. Prin site-ul www.elearningafan.ro se oferă, printre altele, cursuri de competenţe antreprenoriale, arbitraj, steward sportiv, administrator societăţi sportive, dietă, dezvoltare personală, consilier sportiv, jurnalism sportiv şi antrenorat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata