EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Premierul Ponta: Pasarelele de pe DN1 nu sunt decât un pansament pentru o boală gravă; ne trebuie autostradă

Pasarelele montate pe DN1 nu reprezintă altceva decât un pansament pentru o boală gravă, iar pentru rezolvarea acestei probleme avem nevoie de autostradă către munte, a afirmat, miercuri, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, premierul Victor Ponta.

‘Vreau să vă rog, domnul Şova /Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de Infrastructură, n.r./, acum că tot aţi depus plângerea cu Bechtel, că nu l-aţi mai găsit /contractul, n.r./, să găsim în toamnă contractul pentru Comarnic-Braşov şi să-l finalizăm. E foarte bine că s-au pus pasarele, mulţumesc celor care au făcut eforturi, dar asta nu e decât un pansament pentru o boală gravă care este DN1. Cât mai ţine pansamentul, mai ţine, dar trebuie să avem autostradă. Repet, am apreciat efortul pentru pasarele, dar şi pentru ce s-a făcut şi pe Centură /Centura Bucureştiului, n.r/. De altfel, mâine /22 august 2013, n.r./, împreună cu primarul general /Sorin Oprescu, n.r./ şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, vreau să mergem să găsim o soluţie de durată pentru Centură, şi aceea nu poate fi decât construirea de pasarele, poduri şi să punem în 2014-2015, dacă nu există alte finanţări europene, bani din bugetul nostru’, a declarat Ponta.

Referitor la autostrada Comarnic-Braşov, ministrul Dan Şova a arătat că, potrivit programării din Dialogul Competitiv, contractul ar trebuie să fie semnat cel târziu pe data de 30 octombrie 2013.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a menţionat că speră ca, până luni, 27 august, Ministerul Transporturilor să aibă un ministru care să se ocupe de problemele existente în acest sector.

‘La Transporturi sper, cred şi trebuie, că aşa spune Constituţia, luni să avem un ministru plin care să preia din mers problemele pe care le ştiţi: CFR Marfă, celelalte CFR-uri – Călători şi Infrastructura, cu aceleaşi situaţii dificile’, a spus Victor Ponta.

Decizia privind construirea a patru pasarele pietonale pe DN 1, între Comarnic şi Azuga, în scopul fluidizării traficului pe acest tronson, a fost luată în urma unei discuţii dintre autorităţile locale prahovene şi reprezentanţii Guvernului, la începutul lunii august.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Prahova, în cadrul acestei întâlniri s-a stabilit ‘construirea imediată’ a patru pasarele pietonale în Comarnic, Buşteni şi Azuga. În Comarnic şi Azuga se va construi câte o pasarelă, în timp ce în Buşteni vor fi ridicate două.

Soluţia este una provizorie şi face parte din complexul de măsuri preliminare pentru realizarea construcţiei autostrăzii A3 tronsonul Comarnic – Braşov, urmând ca ulterior să se demareze proceduri pentru adoptarea unor soluţii definitive de asigurare a condiţiilor de siguranţă şi fluenţă în trafic pe Valea Prahovei.

O astfel de pasarelă costă aproximativ 75.000 de euro, plus TVA, preţul putând varia în funcţie de mai mulţi factor(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata