Spania: Incendiu pe insula Mallorca, 200 de persoane evacuate

Circa 200 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a ars 450 de hectare de pădure şi care se afla încă în afara controlului miercuri dimineaţa, pe insula turistică Mallorca din Insulele Baleare, au indicat autorităţile din această regiune spaniolă, relatează AFP.

‘Circa 200 de persoane din 50 de locuinţe au fost evacuate. Au ars 450 de hectare la Arta şi Capdepera. Este o zonă de agroturism’ din nord-estul Mallorcăi, a declarat pentru agenţia de presă franceză un purtător de cuvânt al guvernului din arhipelag.

Pentru moment, incendiul rămâne în afara controlului, a adăugat acesta, iar circa 130 de persoane au fost mobilizate pentru a combate focul înteţit de căldura şi vântul puternice, potrivit serviciilor de salvare.

Incendiile de pădure sunt foarte frecvente vara, în Spania, fiind adesea favorizate de rafalele de vânt şi vegetaţia foarte uscată.

Până în prezent, după o iarnă ploioasă, incendiile au fost mai puţin numeroase decât anul trecut. Anul acesta, în perioada 1 ianuarie – 21 iulie au ars 13.335 de hectare, faţă de 147.854 de hectare în aceeaşi perioadă, în 2012, potrivit Ministerului Agr(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

lturii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.