7,4 milioane de lei pentru plata persoanelor disponibilizate din Poşta Română

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea din bugetul asigurărilor pentru şomaj a sumei de 7,4 milioane lei în vederea plăţii venitului lunar pentru persoanele disponibilizate din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română /CNPR/, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Astfel, prin Hotărârea adoptată de către Guvern se aprobă alocarea sumei de 7.405.000 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la CNPR S.A, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii.

Citeste si:  Bogăţia în Italia este o chestiune privată

La jumătatea lunii iulie a.c., Poşta Română anunţa că un număr de 3.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale.

Guvernul a decis, la sfârşitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Poştei Române, având în vedere că niciun potenţial investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini la privatizarea companiei până la data de 28 mai 2013.

Citeste si:  Om de afaceri irlandez, şocat că un român i-a refuzat oferta de job, preferând şomajul

Peste 50 de potenţiali investitori din Europa, Asia şi SUA, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor poştale internaţionale şi fondurilor româneşti şi internaţionale de investiţii au purtat discuţii cu reprezentanţii CNPR, dar niciunul nu a achiziţionat caietul de sarcini în termenul stabilit, arăta Ministerul pentru Societatea Informaţională la vremea respectivă.

Poşta Română este operatorul poştal naţional şi coordonează cea mai mare reţea naţională de distribuţie, deservind mai mult de 7,5 milioane de adrese de corespondenţă.

Reţeaua de distribuţie include, la nivel naţional, opt centre de sortare, mai mult de 5.500 de unităţi poştale şi o flotă de aproximativ 800 de vehicule.

Citeste si:  Relaţia dintre producători şi supermarketuri va fi reglementată prin lege

CNPR are aproximativ 31.000 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri netă de 1,206 miliarde lei, în anul 2012.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata