Antonescu: La Ministerul Transporturilor va fi propus un lider liberal

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri seara că la conducerea Ministerului Transporturilor va fi propus un lider liberal, menţionând că va face şi el o propunere, care nu se numără printre cele vehiculate de presă.

„Decizia va fi luată de partid. Sigur că se pot face şi se vor face mai multe propuneri, dar în ceea ce mă priveşte, eu, care ca presedinte al partidului am şi eu dreptul să fac o propunere, am o propunere de făcut şi nu este niciuna dintre cele care s-au vehiculat până acum în presa din România”, a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv, punctând că PNL îşi asumă în continuare portofoliul de la Transporturi.

Antonescu a precizat că nu poate face publică încă propunerea sa şi a subliniat că aceasta nu se regăseşte printre cele vehiculate de presă.

Potrivit preşedintelui PNL, la şefia Ministerului Transporturilor va fi propus un lider politic liberal. El a spus că nu va fi propus actualul preşedintele al Camerei de comerţ româno-americane, Sorin Mândruţescu, şi a exclus un posibil schimb de ministere cu PSD.

El a mai indicat că propunerea pentru şefia Transporturilor va fi făcută duminică, după o discuţie care va avea loc în conducerea PNL. Liderul liberal a declarat că va fi vorba despre o persoană cu suficientă greutate politică şi experienţă administrativă şi în legătură cu care „vreme de ani de zile” nu a existat nicio discuţie, nici cu ANI şi nici cu DNA. „Noi facem o propunere pe care o discutăm cu prim-ministrul. Dacă o acceptă, o transmite domnului preşedinte Băsescu. Noi nu îi cerem voie domnului Băsescu”, a adăugat preşedintele PNL.

El a calificat drept corectă constatarea premierului Victor Ponta potrivit căreia de fiecare dată când se face o propunere pentru vreun portofoliu ministerial „apare un dosar”. „Asta trebuie să ne dea de gândit, pentru că asta înseamnă, din gura prim-ministrului, practic suspiciunea că DNA, lideri sau alte instituţii ale statului fac politică. Sigur, este şi suspiciunea mea”, a spus Antonescu.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni duminică la Palatul Parlamentului pentru noua propunere la conducerea Ministerului Transporturilor, după ce deputatul Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru acest post în contextul în care DNA a solicitat procurorului general să ceară Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de el.

Deputatul Ovidiu Silaghi este acuzat de DNA de trafic de influenţă în formă continuată, în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.
Silaghi a fost propus la Transporturi după ce fostul ministru Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.