EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Cazul Snowden: Rusia acuză Marea Britanie că aplică „duble standarde” în domeniul drepturilor omului

0

Rusia a criticat miercuri atitudinea guvernului britanic faţă de cotidianul The Guardian, care a publicat informaţiile furnizate de fostul consultant CIA Edward Snowden, şi a acuzat Londra că aplică ‘duble standarde’ în problema respectării drepturilor omului, relatează AFP citând un comunicat emis de Ministerul rus de Externe.

‘Constatăm că iniţiativele autorităţilor britanice faţă de cotidianul The Guardian contrastează cu declaraţiile lor despre ataşamentul faţă de drepturile universale ale omului, mai ales în privinţa libertăţii presei şi a protejării ziariştilor’, menţionează comunicatul diplomaţiei ruse. ‘Aceasta arată încă o dată practica perversă a dublului standard practicat de Londra în problema drepturilor omului’, se adaugă în text.

Totodată, Ministerul rus de Externe i-a luat apărarea lui Snowden, care a deconspirat un vast program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane şi a obţinut azil temporar în Rusia, considerând că el are meritul de a fi scos la lumină ‘încălcări grave ale legislaţiei internaţionale faţă de milioane de oameni din lumea întreagă’.

În cursul zilei de duminică, David Miranda, partenerul de viaţă al lui Glenn Greenwald, jurnalistul de la The Guardian care a publicat dezvăluirile lui Snowden, a fost reţinut timp de nouă ore pe aeroportul Heathrow din Londra fără a se formula vreo acuzaţie împotriva sa.

După acest incident, ziariştii de la The Guardian au anunţat că autorităţile britanice i-au obligat să distrugă, sub supravegherea serviciilor de securitate, înregistrările şi programele informatice ce conţineau şi alte documente furnizate de Snowden.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.