Fukushima: Tepco va verifica 300 de rezervoare cu apă contaminată

Tokyo Electric Power (Tepco), operatorul centralei nucleare de la Fukushima, a anunţat joi că verifică etanşeitatea a aproximativ 300 de rezervoare de apă contaminată, după ce la unul dintre acestea s-a constatat scurgerea a 300 de tone de lichid radioactiv, relatează AFP.

‘Ne grăbim să controlăm rezervoarele de acelaşi tip’, a explicat un purtător de cuvânt al Tepco. Aproximativ 300 de rezervoare identice cu cel la care s-au înregistrat probleme conţin fiecare aproximativ 1.000 de tone de apă cu grad înalt de radioactivitate şi aproximativ 50, de acelaşi tip, conţin apă parţial decontaminată.

Preşedintele Autorităţii de reglementare nucleară, Shunichi Tanaka, şi-a exprimat preocuparea ca această situaţie să nu apară la alte 350 de rezervoare.

Miercuri seara, Tepco a admis posibilitatea ca apa scursă din rezervoarele defecte să fi ajuns parţial până la mare. Tepco se confruntă cu problema a milioane de litri de apă contaminată în cursul unor operaţiuni de răcire a reactoarelor, afectate de seismul şi tsunami devastatoare din 11 martie 2011. Această apă este reciclată parţial pentru a continua răcirea reactoarelor, dar cantităţi masive trebuie de asemenea stocate în rezervoare, pentru a fi parţial decontaminate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.