Mircea Duşa: Terorismul şi războiul cibernetic, cele mai importante pericole care ameninţă securitatea omenirii

Terorismul şi războiul cibernetic sunt cele mai importante două pericole care ameninţă omenirea, iar NATO şi statele Uniunii Europene trebuie să ia măsuri pentru a-şi crea sisteme de apărare, a declarat joi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

„Noi vorbim în momentul de faţă, la nivelul NATO şi la nivelul miniştrilor din UE, de câteva pericole care ameninţă omenirea. Unul este terorismul şi în ultimul timp vorbim foarte mult despre războiul cibernetic şi despre măsurile pe care statele NATO şi statele europene trebuie să le ia pentru a crea sisteme de apărare împotriva războiului cibernetic”, a afirmat Mircea Duşa.

El a explicat că, pe fondul crizei economice din ultima perioadă, fiecare stat a alocat bani mai puţini bugetelor pentru apărare şi că fiecare stat şi organism – fie că este vorba de NATO sau de UE – încearcă să-şi regândească capabilităţile militare.

De altfel, a subliniat ministrul Apărării Naţionale, în decembrie, la Consiliul European, urmează ca UE să-şi definească clar capabilităţile militare pentru perioada următoare.

„O să avem la începutul lunii şi o întâlnire prealabilă a miniştrilor Apărării la Vilnius, legată de perspectiva capabilităţilor militare ce urmează să le creeze UE în perioada următoare, având în vedere că, vedeţi, sunt destule probleme în lume. În Siria, în Egipt, apar noi elemente care ameninţă securitatea şi aceste elemente trebuie avute în vedere atunci când fundamentăm capacităţile militare fie ale UE, fie ale NATO”, a spus Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale a participat joi la ceremonia de reîntoarcere din Afganistan a militarilor Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni”, desfăşurată la Timişoara.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.