EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Ponta: Noi ne gândim la toţi agricultorii din România, nu la cei care îi sponsorizează campania preşedintelui Băsescu

0

Autorităţile se gândesc la toţi agricultorii din România, nu la cei 3-4 care îi sponsorizează campania preşedintelui, a arătat miercuri, premierul Victor Ponta, după ce şeful statului a afirmat că în acest an Guvernul are o mare responsabilitate în „sabotarea agricultorului român”, făcând referire la faptul că agricultorii nu pot beneficia de certificatele de depozit.

 ‘ (…) preşedintele /Traian Băsescu, n.r./ tot timpul pune pile în privat şi în public pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură, care trebuie să-i sponsorizeze lui activităţile politice. Nu vreau să cedaţi şi aveţi sprijinul meu total. Lăsaţi-i pe Rădulescu şi pe ceilalţi să se plângă la preşedinte. Noi ne gândim la toţi agricultorii din România, nu la ăia 3-4 care îi sponsorizează campania preşedintelui. Important este, dincolo de aceste interese private şi meschine, şi ilegale chiar, să ne organizăm la fel de bine ca anul trecut pentru a folosi ceea ce au produs oamenii prin munca lor’, a precizat Victor Ponta.

Pe de altă parte, şeful Executivului a arătat că România are un an agricol bun pentru că, în 2012, subvenţiile au fost acordate la timp.

‘Agricultura, domnul ministru /Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, n.r./, v-am aprobat de luni să sesizaţi Consiliul Concurenţei, să luaţi toate măsurile dacă există probleme. Anul acesta, foarte bun agricol, e şi pentru că anul trecut ne-am pregătit cum trebuie şi am dat subvenţiile la timp. Vă rog să mergeţi în fiecare zonă, în fiecare regiune, să vedeţi cum facem să profităm de acest an agricol bun’, a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat, miercuri, la „Ziua Cercetării Procera”, un eveniment pe teme agricole desfăşurat la Fundulea, că Guvernul i-a lăsat pe producătorii agricoli români „dezarmaţi” în faţa achizitorilor de producţie agricolă neasigurând la fondul de garantare resursele necesare pentru emiterea certificatelor de depozit.

„Eu, ca om care priveşte cu atenţie la acest sector, nu pot să spun decât: ori este proastă guvernare, ori ministrul Agriculturii care trebuia să-l informeze pe premier despre consecinţele desfiinţării certificatelor de depozit a vrut să favorizeze pe achizitorii străini de pe piaţa românească. Nu există altă variantă: este ori proastă guvernare, ori aranjament sau lucru în favoarea achizitorilor de producţie agricolă de anul acesta.

Era previzibil că va fi o producţie mult mai bună decât anul trecut. (…) Era previzibil că preţul de achiziţie va fi pus sub presiune datorită cantităţii bune la hectar obţinute. Şi atunci, cum să scoţi posibilitatea ca producătorii agricoli să depună pentru moment în silozuri producţia agricolă, să o poată valorifica la preţuri mai bune în toamnă. Cred că este o greşeală şi îmi pare rău că trebuie să o spun public: Guvernul are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român anul acesta. Nu mai vorbim şi de subvenţia la motorină”, a conchis şeful statului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.