Preşedintele Cehiei va dizolva parlamentul la 28 august

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, urmează să dizolve oficial Camera inferioară a parlamentului de la Praga în data de 28 august, după ce anterior săptămâna aceasta legislativul ceh a votat pentru autodizolvarea sa, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a şefului statului ceh, Hana Burianova, potrivit Reuters.

Astfel, preşedintele ceh trebuie să convoace alegeri anticipate în termen de 60 de zile. Se aşteaptă ca Milos Zeman să convoace noile alegeri pentru 25 sau 26 octombrie.

După cum a specificat purtătoarea de cuvânt, preşedintele ceh ar putea să anunţe data scrutinului vineri într-o conferinţă de presă.

Citeste si:  Bruxelles, placa turnantă a spionajului internaţional?

Potrivit AFP, parlamentarii cehi au votat marţi în favoarea dizolvării Camerei inferioare a legislativului, ceea ce deschide calea organizării de alegeri legislative anticipate în toamnă, într-o tentativă de a pune capăt astfel crizei politice provocate de căderea guvernului de centru-dreapta condus de Petr Necas, în luna iunie.

Votul pentru autodizolvarea survine după ce Camera deputaţilor a refuzat să aprobe un guvern de experţi condus de economistul Jiri Rusnok.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata