Reprezentantul Iranului la AIEA şi-a părăsit postul

Reprezentantul Iranului la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), Ali Asghar Soltanieh, a anunţat joi pentru agenţia Fars că îşi părăseşte postul, fără a face precizări în legătură cu cel care-l va înlocui, informează AFP.

Plecarea sa reprezintă o nouă schimbare în cadrul echipei de negociere cu privire la controversatul dosar nuclear al Teheranului după alegerea noului preşedinte, Hassan Rohani, care a promis mai mult ‘transparenţă’.

‘Misiunea mea se încheie şi mă întorc în Iran mulţumit’, a declarat Ali Asghar Soltanieh, care deţinea această funcţie din iulie 2005.

La 15 august, Hassan Rohani l-a numit pe fostul şef al diplomaţiei iraniene Ali Akbar Salehi în fruntea Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică.

‘Un nou ambasador a fost ales şi va fi prezentat în curând’, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Abbas Araghchi, citat joi de mass-media iraniană.

Noul şef al diplomaţiei Mohammad Javad Zarif urmează să numească cincizeci de noi ambasadori, potrivit mass-mediei iraniene.

AIEA a investigat în ultimii zece ani cu privire la programul nuclear iranian şi a votat 12 rezoluţii care sancţionau ţara. În ultimul său raport din luna mai, agenţia ONU a estimat că nu este încă în măsură să determine dacă toate materialele nucleare din ţară sunt folosite în scopuri paşnice, în lipsa cooperării suficiente a Teheranului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.