Rimelul a împlinit 100 de ani

0

Unul din articolele indispensabile din trusa de machiaj, rimelul, împlineşte 100 de ani. El a apărut în Egiptul antic, dar nu era folosit pentru aceleaşi scopuri ca astăzi, aminteşte 7sur7.be.

Rimelul era foarte popular în rândul bărbaţilor şi al femeilor, care credeau că le-ar proteja sufletul de spiritele rele şi de energiile negative. În secolul al XIX-lea, femeile europene au început să se intereseze tot mai mult de produsele cosmetice. Chimistul Eugene Rimmel a realizat atunci o substanţă neagră de care se freca o pensulă umedă cu care se făceau apoi genele. Ca urmare a succesului produsului, numele chimistului francez a intrat în limbajul curent pentru a desemna…rimelul.

Primul rimel în tub a fost produs de Maybelline şi de atunci numeroase mărci şi-au comercializat propria versiune a articolului, făcând grea alegerea pentru femei. Toate sunt însă de acord că rimelul ideal trebuie să alungească genele şi să le dea volum întorcându-le, încheie 7sur7.be.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.