Tumoare de peste un kilogram extirpată din abdomenul unei fetiţe în vârstă de trei ani în Elveţia

O tumoare de peste un kilogram şi cu un diametru de 17 centimetri a fost extirpată din stomacul unei fetiţe în vârstă de trei ani la un spital din Zurich, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat peste 11 ore, relatează miercuri agenţia EFE citând surse medicale.

Fetiţa acuza de mai multe luni dureri intense de stomac, iar în urma investigaţiilor s-a observat o tumoare ce ocupa 90% din cavitatea abdominală şi care i-a afectat şi alte organe. ‘Starea pacientei era critică. I se mai dădeau doar câteva săptămâni de trăit. Singura soluţie era operaţia’, declară un medic.

Intervenţia chirurgicală a fost una foarte riscantă, o operaţie similară nefăcând-se niciodată până în prezent la un copil. Pentru extirparea tumorii a fost nevoie să se scoată mai multe organe, care au fost apoi cusute la loc.

Fetiţa a trecut cu bine de operaţie, dar medicii nu exclud riscul unei recidive. Întrucât este o tumoare foarte rară, oncologii nu pot să se pronunţe asupra unui prognostic. Micuţa va trebui să urmeze un tratament cu radioterapie şi va fi supusă unor investigaţii medicale periodice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.