EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Un film de desene animate din Japonia a stabilit un record pe Twitter

Studioul Ghibli este un studio de animaţie japonez renumit pentru filmele sale de desene animate cu un succes imens, dintre care cel mai cunoscut este Spirited Away – Călătoria lui Chihiro, în regia lui Hayao Miyazaki, care a câştigat Oscarul pentru „Cel mai bun film de animaţie”, în anul 2003.

La începutul acestei luni, studioul a câştigat un alt premiu, pentru un alt film animat, numit „Castle in the Sky” (Castelul din cer), însă de data aceasta un premiu destul de diferit şi care constă în faptul că acest desen animat a stabilit un record cu „Cel mai mare număr de tweet-uri pe secundă”.

 

  • Cum a fost stabilit acest record mondial?

Într-o zi obişnuită, în jur de 500 de milioane de tweet-uri sunt postate pe site-ul Twitter, care funcţionează în medie cu 5,700 de tweet-uri pe secundă. În data de 3 august a.c., desenul animat „Castle in the Sky” a atins un val fără precedent de tweet-uri: 143.199 într-o singură secundă sau de 25 de ori mai mult faţă  de volumul obişnuit care se poate da pe secundă. Recordul a fost atins atunci când au postat pe această reţea de microblogging cuvântul „balus”, în timpul difuzării filmului pe postul Nippon TV.

Cuvânt magic în universul lui Miyazaki, „balus” declanşează o vrajă de distrugere atunci când este pronunţat de personajele din film, în momentele de maximă intensitate ale peliculei.

Nu este primul record atins de acest film de desene animate. Filmul a apărut în anul 1986 şi de atunci a fost publicat la televizor de mai multe ori. În decembrie 2011, filmul „Castle in the Sky” a atins un alt record pe Twitter, care a detronat chiar şi ştirea cu cântăreaţa Beyonce care anunţa că este gravidă.

Precedentul record mondial a fost de 33.388 tweet-uri şi a fost stabilit tot în Japonia, pe 1 ianuarie, atunci când cuvântul „ake-ome”, o versiune prescurtată a urării „La mulţi ani!” din limba japoneză,  a fost postat în masă pe această reţea.

Cuvântul twitter este un cuvânt englezesc şi se traduce prin: pălăvrăgeală, agitaţie, freamăt. Twitter este un mijloc de comunicare, de ţinere a legăturii cu prietenii sau cu persoane pe care nici nu le cunoşti, dar eşti interesat de ceea ce spun.

Pentru a înţelege mai uşor modul de funcţionare, gândeşte-te la Twitter ca la fereastra de Yahoo Messenger. Acolo scrii un mesaj si dai Enter pentru a-l trimite. La fel şi în Twitter, numai că: mesajul nu poate depăşi 140 de caractere şi este văzut de către toţi cei care te urmăresc, nu doar de o anumită persoană.

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și
1 Comentariu
  1. Ada spune

    Animatia japoneza NU se numeste „desen animat”! Termenul corect este „anime”. Daca e traducere, macar sa fie una corecta si nu una facuta cu Google Translator.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata