Aviaţia israeliană bombardează o ţintă din Liban ca represalii la tirul cu rachete dinspre această ţară

Aviaţia militară israeliană a bombardat în noaptea de joi spre vineri o ţintă militară din Liban, ca represalii la tirul cu rachete lansate dinspre această ţară şi care au căzut în partea de nord a statului evreu, transmite agenţia Reuters.

Potrivit unei surse militare israeliene, a fost bombardată o ‘bază teroristă’ de lângă localitatea Na’ameh, situată între capitala Beirut şi oraşul Sidon.

Patru rachete au fost trase joi din sudul Libanului, una fiind interceptată de sistemul apărare antirachetă Iron Dome, alte două au lovit zone populate, dar nu au provocat victime, iar cea de-a patra se presupune că a căzut în mare.

Atacul a fost revendicat pe Twitter de un responsabil al Brigăzilor Abdallah Azzam, o grupare legată de al-Qaida, care a mai revendicat atacuri similare asupra statului evreu în anii 2009 şi 2011.

Într-o declaraţie premergătoare atacului asupra Libanului, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner, a declarat că ţara sa ‘nu va tolera nicio agresiune teroristă provenită de pe teritoriul libanez’. Anterior şi premierul Benjamin Netanyahu a avertizat cu o posibilă ripostă. ‘Oricine ne face rău, sau încearcă să ne facă rău, trebuie să ştie că îl vom lovi’, a spus el într-o intervenţie televizată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.