„Cârtiţa” WikiLeaks, Bradley Manning, doreşte să devină femeie

Bradley Manning, condamnat miercuri la 35 de ani de închisoare pentru că a furnizat sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a afirmat că intenţionează să înceapă o terapie hormonală pentru a deveni femeie şi că îşi va lua numele de Chelsea, a anunţat el într-un comunicat oferit joi NBC, relatează Associated Press şi AFP.

‘Începând din acest moment, în această nouă etapă a vieţii mele, vreau ca toată lumea să ştie cine sunt cu adevărat. Sunt Chelsea Manning, sunt femeie’, a afirmat tânărul soldat de 25 de ani în comunicatul citit la NBC, în prezenţa avocatului său, David Coombs.

‘Având în vedere modul în care mă simt încă din copilărie, vreau să încep un tratament hormonal cât mai curând posibil. Aş dori de asemenea ca începând de acum să fiu strigat pe noul meu prenume şi să fie utilizat prenumele feminin când se vorbeşte despre mine’, a adăugat fostul analist de informaţii.

Potrivit avocatului său, Bradley Manning a aşteptat terminarea procesului său pentru a face acest anunţ pentru că nu a dorit ca acest subiect să perturbe procedurile.

Tulburările de identitate sexuală ale soldatului au fost deja prezentate de David Coombs în timpul procesului care s-a încheiat miercuri.

Manning va fi încarcerat la închisoarea militară de la Fort Leavenworth, Kansas (centru), un centru de detenţie care nu furnizează în prezent tratamentul hormonal solicitat de tânăr.

‘Sper că Fort Leavenworth va face ceea ce este nevoie pentru a-i permite (lui Manning) să aibă acces la acest tratament, altfel voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-i obliga să facă asta’, a declarat avocatul său.

David Coombs a precizat că nu ştie dacă Bradley Manning, în afară de tratamentul hormonal, doreşte să se supună unei operaţii chirurgicale de schimbare de sex.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.