EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Cazul Snowden: Poliţia britanică a deschis o anchetă după examinarea documentelor confiscate de la David Miranda

0

Poliţia britanică a anunţat joi că a deschis o anchetă după ce a început examinarea documentelor confiscate de la David Miranda, partenerul de viaţă şi colaboratorul jurnalistului Glenn Greenwald de la The Guardian, cel care a publicat dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden, informează AFP.

În acelaşi timp, Înalta Curte de Justiţie de la Londra a limitat examinarea documentelor confiscate, interzicând poliţiei şi guvernului să ‘analizeze, să copieze sau să ofere’ aceste date cu excepţia ‘cazului în care ar fi folosite cu scopul protejării securităţii naţionale’.

David Miranda a iniţiat proceduri judiciare după reţinerea sa duminică pe aeroportul Heathrow, unde a fost interogat timp de nouă ore în baza legislaţiei britanice antiteroriste. Poliţia i-a confiscat întreg materialul informatic pe care-l avea supra sa în acel moment.

Poliţia a afirmat în faţa Înaltei Curţi că a recuperat ‘zeci de mii’ de pagini de material informatic, pe care a început să le examineze în ultimele zile.

‘Ceea ce a fost verificat până acum conţine din punctul de vedere al poliţiei material cu caracter extrem de sensibil, a cărui divulgare ar aduce un prejudiciu grav siguranţei publice. Prin urmare, poliţia a lansat o ancheta penală’, a spus avocatul Scotland Yard, Jonathan Laidlaw.

Cu toate acestea avocatul a refuzat să ofere explicaţii privitoare la ‘natura şi amploarea’ acestei anchete.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.