Cea mai mare colecţie de obiecte personale ale lui Renoir va fi scoasă la licitaţie la New York

O colecţie cuprinzând obiecte personale (scrisori, fotografii şi diferite articole) ale pictorului francez Pierre-Auguste Renoir, cu o valoare de 3 milioane de dolari, va fi scoasă la licitaţie pe 19 septembrie, la New York, a anunţat joi casa Heritage Auctions, preluată de AFP.

Colecţia cuprinde 143 de obiecte, recomandate de Heritage Auctions ca „cea mai importantă colecţie personală” a lui Renoir, şi a fost cumpărată în 2005 de la un nepot al pictorului impresionist.

Printre obiecte se numără un fular de mătase, certificatul de căsătorie, medalia Legiunea de Onoare, scrisori către pictorii Monet, Manet sau sculptorul Rodin, precum şi schiţe şi machete desenate de Renoir la Cagnes, cu sculptorul Richard Guino, cu câţiva ani înainte să moară (1919). Bolnav de reumatism articular, Renoir a realizat atunci câteva sculpturi, printre care „La Grande Venus Victrix”, înaltă de aproape 2 m, prezentată la licitaţie alături de alte 19 creaţii.

„Colecţia, demnă de un muzeu, este minunată în ansamblul ei şi dezvăluie profunzimea artistului şi a artei sale”, spune Brian Roughton, director al departamentului de arte frumoase la Heritage Auctions.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.