EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

CNA: Scrisoare de atenţionare pentru respectarea deciziei instanţei privind sigla România TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită postului România Tv o scrisoare de atenţionare prin care canalului i se solicită să respecte decizia instanţei de a nu mai folosi o siglă care ar putea induce confuzie publicului.

 „Până la pronunţarea instanţei de recurs să nu mai folosească publicitarea audiovizuală a site-ului şi să aibă grijă la siglă să nu mai creeze confuzii. Este generatoare de confuzie (n.r. sigla)”, a afirmat preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Sigla cuprinde majuscula R, în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în cea inferioară „omânia”.

„De la distanţă se vede RTV şi în partea de jos a ecranului se vede o trimitere către site-ul ww.rtv.ro ceea ce induce şi mai mult în eroare publicul sau confirmă că ceea ce vezi este rtv şi nu România Tv”, a afirmat Valentin Jucan, membru CNA.

Potrivit Laurei Georgescu, eventuala nerespectare a scrisorii de atenţionare atrage într-o primă etapă amendarea postului România Tv.

Realitatea Media a adresat CNA în 2 august o somaţie-notificare publică-plângere prin care solicită revocarea deciziei privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV aparţinând S.C. Ridzone Computers SRL Ploieşti.

„Realitatea Media SA este titularul mărcii RTV, conform depozitului OSIM aferent şi beneficiază de protecţia completă garantată de Legea 8/1996 privind drepturilor de autor (…) Potrivit legii suntem singura entitate îndreptăţită să folosim marca RTV (cu toate apanajele acesteia: siglă denumire) şi orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natură a crea confuzie în detrimentul nostru de către o persoană care nu are nici consimţământul nostru şi nici vreun drept legitim reprezintă o gravă eroare a drepturilor noastre”, se arată în notificarea trimisă CNA de realitatea Media prin avocatul Mihaela Dobrescu.

Reprezentantul România Tv, avocatul Andrei Zarafiu, a precizat că postul a înaintat recurs la decizia instanţei şi că aceeaşi speţă a avut câştig de cauză în instanţă în anii anteriori.

Avocatul Realitatea Media, Andreea Dumitraşcu, a subliniat caracterul executoriu al deciziei instanţei, aceasta fiind emisă prin ordonanţă preşedinţială.

Preşedintele CNA a precizat că există o plângere penală care o vizează privind decizia instanţei dată prin ordonanţă preşedinţială în 7 august, a cărei motivare a fost primită la CNA în 20 august.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata