Covasna: CNCD a admis sesizarea CJ referitoare la inscripţionarea bilingvă

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (UDMR) referitoare la inscripţionarea bilingvă, în română şi maghiară, a denumirii Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale.

Tamas Sandor s-a adresat CNCD în această problemă după ce petiţiile şi demersurile făcute inclusiv pe lângă Ministerul de Interne au rămas fără niciun răspuns, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, remis joi .

”Potrivit legislaţiei în vigoare, în orice unitate administrativă în care o comunitate, în cazul nostru cea maghiară, are o pondere de peste 20%, este obligatoriu ca în toate instituţiile publice să se folosească plăcuţe bilingve care să conţină denumirea instituţiei, respectiv alte informaţii importante. Şi pentru că în cazul Direcţiei Judeţene Covasna a Arhivelor Naţionale nu s-au respectat aceste prevederi ale legii, m-am adresat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (…) Autoritatea de stat a admis petiţia noastră şi a confirmat faptul că normele stabilite prin lege se aplică într-adevăr tuturor instituţiilor”, se menţionează în comunicat.

Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, mai există şi alte ”lacune” în privinţa inscripţionării bilingve a denumirilor publice, dar ”se lucrează” pentru rezolvarea lor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.