Egiptul va redeschide punctul de trecere de la Rafah spre Fâşia Gaza

Egiptul va redeschide punctul de trecere din Rafah spre Fâşia Gaza, a declarat un responsabil al Hamas joi, după o săptămână de la închiderea sa de către Cairo, potrivit AFP.

‘Punctul de trecere din Rafah va fi redeschis de sâmbătă patru ore zilnic pentru cazurile umanitare şi palestinienii cu cetăţenie străină’, a declarat într-un comunicat Maher Abu Sabha, director general al punctului de trecere pentru guvernul Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

În 15 august, Egiptul – aflat în plină criză politică marcată de violenţe care au făcut peste 800 de morţi – a anunţat închiderea terminalului pentru o perioadă nedeterminată.

Sute de palestinieni au rămas blocaţi de ambele părţi ale terminalului, singura cale de acces în teritoriul palestinian care nu este controlată de Israel.

Punctul de trecere a fost redeschis sâmbătă, dar a fost închis din nou luni, după moartea a cel puţin 24 de poliţişti în Sinaiul egiptean în cel mai ucigător atentat împotriva forţelor de ordine din ultimii ani.

Hamas a indicat că această redeschidere este un rezultat al presiunilor exercitate de mişcarea islamistă palestiniană pe lângă autorităţile egiptene.

Hamas este un aliat al Fraţilor Musulmani din care provine Mohamed Morsi, preşedintele egiptean destituit de armată în 3 iulie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.