EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Ponta: Pe stânga e Bucureşti, pe dreapta Ilfov. Facem regiunea Bucureşti-Ilfov

Premierul Victor Ponta a punctat joi, 22 august, importanţa regionalizării după ce a constatat dificultăţile la lucrările pe şoseaua de centură a Capitalei care are porţiuni şi în Bucureşti şi în Ilfov, ceea ce înseamnă avize de la ambele administraţii locale.

”Noi o să putem opri vreodată aberaţia asta că pe dreapta este Bucureştiul, pe stânga este Ilfov? Asta este o aberaţie, nu? (…) Facem regiunea Bucureşti – Ilfov şi terminăm cu chestia asta. Nu-mi vine să cred. Pe dreapta este Bucureşti, pe stânga este Ilfov (…) Ne trebuie hotărâre de la Consiliul Judeţean Ilfov. (…) Ne trebuie hotărâre de la Consiliul General Bucureşti. Noi (n.r. Executivul) facem hotărârea de guvern. (…) ”, a spus Ponta, joi, aflat în inspecţie pe şoseaua ocolitoare a Capitalei pentru a găsi soluţii de fluidizare a traficului în zonă.

În context, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că această situaţie este din 1990.

”Da, Bucureştiul este în interiorul Ilfovului şi cu Ilfovul facem Bucureştiul şi zona (Bucureşti – Ilfov n.r.). Este din 1990 (n.r. situaţia), când doi-trei (…) fugeau cu pancartele astea şi le mutau mai încoace, mai înspre Bucureşti”, a arătat Oprescu afirmând că PMB va adopta hotărâri pentru terenul necesar construcţiei picioarelor podului şi o parte din necesarul de exproprieri, urmând ca CJ Ilfov să procedeze la fel pentru zona sa de administraţie.

Premierul Ponta s-a deplasat joi, împreună cu primarul general Sorin Oprescu, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, ministrul delegat Dan Şova şi vicepremierul Gabriel Oprea, pe şoseaua ocolitoare a Capitalei pentru a găsi soluţii de fluidizare a traficului în zonă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata