Un student a imaginat o structură arhitecturală care ar putea transforma CO2 în carburant

Un student la Royal College of Art din Londra, Chang-Yeob Lee, a imaginat o structură care, fixată în jurul unei clădiri, ar putea aspira CO2 provenit din circulaţia rutieră şi l-ar putea transforma în carburant, scrie maxisciences.com.

El se gândeşte că instalaţia ar putea fi fixată pe turnul BT din Londra, înalt de 177 m şi aflat într-una din cele mai poluate zone din Marea Britanie. Aspiratorul gigant a fost botezat Synth(e)tech(e)cology. Concret, structura ar fi ataşată de turn cu cabluri de oţel.

Alcătuită din fibre de carbon pline cu nanotuburi de dioxid de titan, structura ar putea capta CO2 prin diferite puncte de intrare. Odată aspirat, CO2 s-ar amesteca cu un catalizator şi s-ar transforma fie în gaz natural, fie în metanol. S-ar putea utiliza astfel tehnologii realizate recent de cercetători de la Universitatea Princeton.

Potrivit lui Chang-Yoeb Lee, turnul ar putea produce circa 100 tone de metanol pe an. Studentul precizează de altfel că structura poate fi instalată pe mai multe clădiri londoneze, creând o reţea de purificare a aerului. Proiectul a fost destul de convingător pentru ca studentul să fie desemnat co-câştigător al Premiului studenţesc Sheppard Robson pentru arhitectură, încheie maxisciences.com.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.