Vladimir Putin: Uniunea Vamală condusă de Rusia intenţionează să ia măsuri în cazul unui acord Ucraina-UE

Uniunea Vamală formată din Rusia, Kazahstan şi Belarus intenţionează să ia ‘măsuri de protecţie’ în cazul semnării unui acord de asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană (UE), a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP.

‘Dacă vecinii noştri (ucraineni) se îndreaptă către o liberalizare a regimului vamal cu UE (…) atunci ţările Uniunii Vamale (condusă de Rusia) vor lua în calcul măsuri de protecţie. Există această posibilitate’, a declarat Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă ruse.

El a estimat că în cazul liberalizării regimului vamal existent între UE şi Ucraina, piaţa ucraineană va fi invadată de produse europene de calitate şi mai ieftine, ceea ce va avea un un impact negativ asupra producătorilor din Ucraina, şi implicit asupra producătorilor ruşi.

‘Iar acest lucru i-ar putea pune pe producătorii noştri într-o situaţie destul de dificilă’, a spus preşedintele rus.

Rusia a avertizat deja Ucraina săptămâna trecută că în cazul semnării unui acord de asociere ‘suicidar’ cu Uniunea Europeană, Moscova va înăspri controalele mărfurilor ucrainene la graniţa dintre cele două ţări.

Moscova încearcă de ani de zile să convingă Ucraina să se distanţeze de Europa şi să se alăture Uniunii Vamale formată din Rusia, Kazahstan şi Belarus, notează AFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.