EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Daniel Constantin, despre scandalul de corupţie de la APIA: Sper să nu aibă niciun fel de influenţe asupra Bruxelles-ului

0

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, întrebat, vineri, la Alba Iulia, cât de mult afectează imaginea României scandalul de corupţie de la APIA, a declarat că speră „să nu aibă niciun fel de influenţe asupra Bruxelles-ului”.

Constantin a menţionat că au făcute toate informările necesare vizavi de acţiunile care au avut loc în această perioadă. „Sper să nu fie niciun fel de influenţă negativă”, a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a adăugat că agenţiile de plăţi, în ansamblul lor, şi-au dovedit profesionalismul până în momentul de faţă.
Potrivit ministrului, există şi excepţii „nedorite”, care trebuie sancţionate imediat cum sunt depistate.

În ceea ce îi priveşte pe cei peste 10.000 de fermieri care sunt cercetaţi deoarece au solicitat subvenţii în condiţiile în care aveau amenzi sau resturi de plată la Fisc, Daniel Constantin a susţinut că aceste situaţii s-au născut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp înainte. „Noi am încercat încă din prima zi de guvernare să rezolvăm această problemă şi suntem pe cale să o rezolvăm. Există un proiect de lege care este deja în Parlament, sper să se aprobe în septembrie. În urma acestui proiect de lege, cel puţin 10.000 de fermieri care au fost afectaţi, pe de o parte, pentru că li s-a cerut subvenţia înapoi şi, pe de altă parte, pentru că a fost o faptă penală care a fost săvârşită nu vor mai avea niciun fel de problemă şi vor primi şi subvenţia înapoi şi vor primi în continuare subvenţii fără să aibă niciun fel de penalităţi”, a declarat demnitarul.

El a subliniat că principiul la nivel european este acela că plata subvenţiei nu trebuie condiţionată de absolut nimic, cu atât mai puţin de existenţa datoriilor la bugetul de stat. „Cu alte cuvinte, acel ordin de ministru nu ar fi trebuit să fie semnat la acel moment”, a conchis Daniel Constantin.

Ministrul a avut vineri, la Alba Iulia, întâlniri cu fermieri şi cu directorii serviciilor deconcentrate din judeţul Alba din cadrul MADR şi a vizitat mai multe societăţi din industria alimentară.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.