Preşedintele ceh anunţă alegeri parlamentare anticipate pentru 25-26 octombrie

Republica Cehă va organiza alegeri parlamentare anticipate pe 25-26 octombrie, a anunţat vineri preşedintele Milos Zeman, relatează Reuters şi Associated Press.

Sondajele de opinie arată că social-democraţii, de centru-stânga, vor reprezenta cea mai mare formaţiune politică din noul parlament. Politicile lor includ un plan de impozitare a companiilor de furnizare a energiei electrice, de telecomunicaţii şi băncile, o creştere a impozitelor pentru persoanele cu venituri mari, dar şi o creştere a investiţiilor în infrastructură, locuinţe şi proiecte ecologice.

Liderul social-democraţilor Boguslav Sobotka a declarat pentru Reuters în această săptămână că partidul său ar putea conduce într-un guvern minoritar, susţinut de Partidul Comunist sau de alte facţiuni în parlament.

Aceasta ar fi prima dată de la Revoluţia de Catifea din 1989 când Partidul Comunist ar putea avea un impact direct  asupra politicilor guvernamentale.

Alegerile din octombrie ar pune capăt unei perioade de impas politic declanşată de un scandal de corupţie şi spionaj
care a condus la căderea în luna iunie a guvernului de centru-dreapta condus de Petr Necas.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.