Putin interzice orice fel de manifestaţie în timpul JO de la Soci

Preşedintele rus Vladimir Putin a interzis orice adunare sau manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care vor avea loc între 7 şi 23 februarie, potrivit unui decret publicat vineri.

Decretul preşedintelui, datând din 19 august, însă publicat vineri în ziarul oficial Rosiskaia Gazeta, scrie că ”reuniunile, manifestaţiile, adunările şi marşurile (…), nelegate de desfăşurarea JO, şi prevăzute între 7 ianuarie şi 21 martie în zonele unde măsurile de securitate vor fi întărite, vor avea loc la un alt moment”.

Decretul interzice astfel de facto orice adunare în timpul JO de iarnă în apropierea instalaţiilor olimpice.

Cu mai puţin de şase luni înaintea ceremoniei de deschidere a JO de la Soci, Rusia este ţinta criticilor, mai ales din partea ONG-urilor şi a militanţilor cauzei homosexuale, care au cerut ca JO din 2014 să nu se mai dispute în această ţară, în semn de protest împotriva unei legi ”antigay”.

Putin a promulgat în iunie o lege controversată care pedepseşte orice act de ”propagandă” homosexuală în faţa minorilor, un text considerat discriminatoriu de către apărătorii drepturilor omului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.