Steve Ballmer îşi anunţă plecarea din fruntea Microsoft

0

Directorul general de la Microsoft, Steve Ballmer, a şocat vineri pieţele bursiere prin anunţul că se va retrage din funcţie în următoarele 12 luni, transmite AFP.

Anunţul a condus la o creştere cu aproape 9% a cotaţiei acţiunilor Microsoft Corp., cel mai mare producător mondial de software.

Într-un scurt comunicat de presă, Microsoft a informat că Ballmer se va retrage la finalizarea procesului de desemnare a succesorului său. Compania a adăugat că a fost format un comitet special care se va ocupa de procesul de selecţie a noului CEO.

La rândul său, Ballmer a declarat că ar fi dorit să se retragă la mijlocul transformării Microsoft într-o companie de dispozitive şi servicii. Cu toate acestea, ‘avem nevoie de un CEO care să fie în funcţie o perioadă lungă de timp pentru noua direcţie’, a apreciat Steve Ballmer.

Steve Ballmer a fost succesorul co-fondatorului Microsoft, Bill Gates. Mandatul său a fost marcat de scăderea dominaţiei Microsoft pe piaţa software precum şi de dificultăţile înregistrate de producătorul sistemului de operare Windows în a ţine pasul cu competitorii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.