Văduva fostului lider iugoslav Tito spitalizată în stare critică

0

Văduva fostului lider comunist iugoslav Josip Broz Tito, Jovanka, 89 de ani, a fost spitalizată vineri la Belgrad în stare critică, au anunţat surse medicale, relatează AFP.

Dna Broz a fost internată la Centrul de urgenţe din Belgrad ‘în stare extrem de critică şi medicii luptă pentru a-i salva viaţa’, a declarat directorul spitalului Zlatibor Loncar. ‘Primele analize arată începutul unei septicemii’ care ar fi putut fi provocată de escare ce nu au fost tratate, a precizat sursa citată.

În conflict cu prietenii politici apropiaţi ai soţului ei, care o suspectau că plănuia o lovitură de stat, Jovanka Broz a fost în regim de arest la domiciliu cu câţiva ani înainte de moartea lui Tito, în 1980, i s-au confiscat bunurile din locuinţă şi documentele de identitate.

După ce a petrecut aproximativ 30 de ani în izolare şi precaritate, autorităţile sârbe i-au restituit văduvei fostului lider iugoslav, în iunie 2009, documentele de identitate şi i-au acordat pensie. Broz Tito a condus Iugoslavia socialistă din 1945 până la moartea sa la 4 mai 1980, cu doar câteva zile înainte de a împlini 88 de ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.