Numărul concedierilor din cadrul ANAF va fi de ordinul a 300-400 de persoane, potrivit ministrului Finanţelor

La nivelul întregii ţări, numărul concedierilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/ va fi de ordinul a 300-400 de persoane, dar cifra exactă o vom afla la sfârşitul lunii septembrie după încheierea procesului de reorganizare a administraţiei fiscale, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice.

‘La ANAF vor exista şi concedieri, la nivelul întregii ţări, dar numărul va fi destul de mic, de ordinul a 300-400 de persoane. Numărul exact îl vom afla la sfârşitul procesului de reorganizare din punct de vedere organizatoric, respectiv la finele lunii septembrie, când, în a doua etapă a restructurării ANAF, persoanele vizate vor avea posibilitatea să opteze pentru transfer sau pentru detaşare în alte structuri regionale, tot în acelea în care lucrează în prezent’, a menţionat oficialul.

Ministerul de resort preciza, la jumătatea lunii august, că restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea ‘Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale’, pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane de euro.

În data de 5 august a.c., ANAF nota, într-un comunicat de presă, că numărul de posturi la nivelul Agenţiei va rămâne acelaşi, în cadrul procesului de reorganizare structura organizatorică a instituţiei devenind mai flexibilă, funcţie de amploarea activităţii desfăşurate pe regiunile stabilite.

Astfel, o parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize şi vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi invocat mai devreme, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspecţie fiscală, IT, juridic, executare silită, etc).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.