Plante medicinale pe care le puteţi planta acum pentru sezonul rece

Este inevitabil. Vara se va termina şi ea în curând, sfârşind în pulovere şi frunze căzute pe jos. Curând după aceea, va trebui să ne luptăm cu zăpada şi gheaţa care se va instala, dar cum acesta este mersul natural al anotimpurilor, tot ce trebuie să facem este să ne gândim din timp la toate.

Întrucât încă mai avem timp la dispoziţie, astăzi vă propun o idee care constă în plantarea unor plante medicinale care ne vor ajuta şi servi foarte mult în sezonul rece şi atunci când gripa îşi face apariţia. Creşterea acestor plante medicinale este atât de simplă, încât nu avem niciun motiv să nu o facem.

 

 Cimbrul

Această plantă culinară se poate creşte cu uşurinţă atât în grădină, dar şi în bucătărie şi este foarte benefică în timpul gripei şi când este frig. Este un expectorant care ajută la eliminarea infecţiilor pulmonare din organism şi un antidot foarte bun la tuse. Timolul, un compus activ din cimbru este antimicrobian. Există mai multe ultilizări ale cimbrului pentru a înlătura gripa: fie îl folosiţi în mâncare sau faceţi ceai din el şi inhalaţi aburii stând deasupra oalei, înveliţi cu un prosop pe cap, astfel încât toţi vapori să vină spre dumneavoastră.

 

 Menta

Este o altă plantă care se poate creşte foarte uşor în bucătărie. Menta este un calmant excelent pentru durerile de burtă. Se poate folosi fie sub formă de ceai de băut, fie la fel ca şi cimbrul, făcând inhalaţie cu aburi.

 

 Rozmarinul

Frunzele de rozmarin sunt încărcate cu antioxidanţi şi vitaminele A, C, D, E şi K. Rozmarinul este un antiseptic puternic, care ajută la reducerea duratei unei răceli sau gripă şi alină durerea din piept şi congestia nazală. Se plantează foarte uşor, atât în casă, cât şi în grădină.

 

 Echinacea

Echinacea cel mai bine este să fie folosită înainte de a vă îmbolnăvi, deoarece acesta este modul în care această plantă poate fi cea mai eficientă. Aşadar, odată ce începeţi să vă simţiti mai obosit decât în mod normal, puteţi să consumaţi echinacea. Creşteţi această plantă acum pentru a vă bucura mai încolo de ea. Odată ce planta înfloreşte, recoltaţi mugurii şi frunzele şi lăsaţi-i la uscat, agăţându-i într-un loc cu aerul uscat. Acoperiţi-i cu un tifon sau cu o bucată de hârtie cu găuri. După ce acestea se usucă, puteţi folosi echinacea preparând un ceai, care va avea o aromă uşoară. Beţi câte 2-4 căni pe zi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.