Siria: Există o mulţime de dovezi că atacul din 21 august a fost unul chimic, afirmă Francois Hollande

Preşedintele francez François Hollande a apreciat duminică faptul că există ‘o mulţime de probe’ ce arată că atacul de la 21 august din apropiere de Damasc a fost ‘de natură chimică’, iar toatele aspectele arată că se ia clar în considerare o responsabilitate a regimului sirian în acest caz, relatează France Presse.

În cadrul unei întrevederi cu premierul australian Kevin Rudd pe acest subiect, şeful statului francez a cerut ca inspectorii ONU să poată avea acces fără întârziere şi fără restricţii la locaţiile incriminate” legate de atacul chimic de miercuri, se menţionează într-un comunicat de presă al Palatului Elysee.

Ministrul sirian al informaţiilor, Omran al-Zohbi, a declarat sâmbătă că regimul său „nu a utilizat niciodată arme chimice”, respingând acuzaţiile opoziţiei.

„Noi nu am utilizat niciodată arme chimice în Siria, în orice formă ar fi, lichid sau gaz”, a declarat el într-un interviu la televiziunea Al-Mayadine cu sediul la Beirut, din care fragmente au fost difuzate de televiziunea siriană. „Armata siriană nu are nevoie să utilizeze arme chimice, pentru că moralul ei este ridicat şi ea realizează progrese împotriva terorismului”, a asigurat el.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.