SUA: Donald Trump, inculpat pentru că i-a înşelat pe studenţii universităţii sale

Procurorul general al statului New York a deschis o anchetă împotriva magnatului american Donald Trump, care ar putea plăti daune de 40 de milioane de dolari pentru că i-a „înşelat” pe studenţii universităţii pe care a fondat-o în 2005, relatează AFP.

„Biroul meu a deschis o anchetă împotriva lui Trump şi a Trump University pentru că a funcţionat fără licenţă şi i-a înşelat pe consumatori”, a scris procurorul Eric Schneiderman pe contul său de Twitter.

Procurorul îl acuză pe miliardar, un critic acerb al administraţiei Obama, că s-a folosit de ‘celebritatea’ sa şi că a făcut ‘false promisiuni’ pentru a-i convinge pe newyorkezi să se înscrie la cursuri şi seminarii oferite prin intermediul acestei structuri.

Trump University, astăzi redenumită Trump Entrepreneur Institute, organizează seminarii şi ateliere plătite pentru antreprenori, dar nu oferă diplome.

Potrivit lui Schneiderman, peste 5.000 de americani ar fi fost înşelaţi între 2005 şi 2011 şi ar fi plătit 40 de milioane de dolari pentru a asista la cursuri care s-au dovedit a fi ‘momeli’.

Donald Trump a reacţionat imediat printr-o avalanşă de mesaje pe Twitter, unde l-a criticat pe Schneiderman, spunând că este ‘stupid’ şi ‘ineficient’ şi acuzându-l de ‘vânătoare de vânătoare’ şi de ‘extorcare’.

Procurorul a răspuns la rândul său pe Twitter, spunând că fiecare trebuie „să fie responsabil pentru actele sale”, indiferent de ‘avere’ sau ‘popularitate’.

Recunoscut pentru ieşirile teatrale şi declaraţiile senzaţionale, Trump este celebru pentru că a pus sub semnul întrebării naţionalitatea americană a preşedintelui Barack Obama şi pentru că a contestat certificatul de naştere al acestuia.

Magnatul, care în trecut a fost republican, democrat, independent şi apoi din nou republican, a intenţionat în 2011 să candideze la alegerile prezidenţiale din SUA, însă ulterior a renunţat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.