SUA: Un pui de urs panda gigantic s-a născut la grădina zoologică din Washington

0

Un panda gigantic s-a născut vineri după-amiază la grădina zoologică din Washington, ca urmare a unei inseminări artificiale, a anunţat instituţia, preluată de AFP.

‘Avem un bebeluş!’, a postat grădina zoologică naţională pe contul său de Twitter după ce femela panda Mei Xiang a născut la ora locală 17:32 /21:32 GMT/. Puii acestor urşi panda sunt foarte mici la naştere, cântărind mai puţin de un kilogram.

‘Mei Xiang şi-a luat rapid puiul, l-a legănat şi a avut grijă de el’, a explicat unitatea într-un comunicat, adăugând că micuţul putea fi auzit plângând. Mei Xiang intrase în travaliu două ore mai devreme. Ea se afla sub o monitorizare permanentă începând cu 7 august, print-un circuit CCTV.

În septembrie anul trecut, Mei Xiang a mai născut un pui, femelă, dar aceasta a murit după numai şase zile din cauza unei probleme la ficat. După aceea, ursoaica a fost inseminată artificial de două ori în martie, după ce o tentativă de a o face să rămână gestantă pe cale naturală cu masculul din grădina zoologică, Tian Tian, a eşuat.

Mei Xiang a fost inseminată cu ‘sămânţa’ lui Tian Tian în timpul primei proceduri, după care cu cea a unui urs panda din San Diego, Gao Gao. Un test de paternitate va fi efectuat în săptămânile ce urmează pentru a stabili tatăl puiului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.