EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Alertă pe aeroporturile din India, după informaţii privind o posibilă injectare de explozibili în implanturi mamare

0

Personalul de securitate din India a fost pus în alertă marţi, 27 august, ca urmare a unor informaţii potrivit cărora militante ar putea transporta explozibili sub formă de implanturi mamare, relatează marţi agenţia niponă de presă Kyodo.

Aceste militante ar putea viza aeroporturi sau avioane, au afirmat oficiali de la Forţa centrală de securitate internă /CISF/, care se ocupă de asigurarea securităţii în aeroporturi şi în jurul acestora. Agenţii de control au primit instrucţiuni specifice pentru a efectua controale riguroase, inclusiv scanarea întregului corp, şi în caz de suspiciuni chiar să le ceară femeilor să se dezbrace.

Această directivă survine după o alertă similară pe aeroportul internaţional Heathrow din Marea Britanie.

Directorul general al Forţei centale de securitate, Rajiva Ranjan Verma, a precizat că a menţinut legătura cu agenţiile internaţionale pentru a evalua pericolul pe care îl reprezintă implanturile mamare care ar putea conţine explozibili. El a subliniat că cea mai mare preocupare o constituie respectarea intimităţii pasagerilor.

‘Ameninţările sunt întodeauna prezente şi suntem în alertă mereu. Organizarea de exerciţii de securitate este un proces continuu pe toate cele 59 de aeroporturi din ţară. Şi ne asigurăm că verificarea este efectuată cu cea mai mare grijă, cu respect, politeţe pentru călători’, a insistat Rajiva Ranjan Verma.

‘/…/ Ni s-a spus că explozibilii din implanturi mamare ar putea fi sub formă de gel. Deşi este dificilă detectarea acestor explozibili (care nu au componentă metalică), avem diverse moduri de abordare a unei asemenea ameninţări’, a menţionat responsabilul indian.

Potrivit unor surse oficiale, aproximativ 25.000 de membri ai personalului CISF asigură securitatea în aeroporturi şi în jurul acestora, dintre care în jur de 1.000 de persoane doar pe aeroportul Indira Gandhi din New Delhi.

Această formă de ameninţare teroristă a apărut în atenţie după difuzarea unor informaţii de către media britanice potrivit cărora teroristul Ibrahim al-Asiri, expert în explozibili al Al-Qaida, a pus la punct un mod de a injecta material explozibil în corpul uman sub forma unor implanturi mamare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.