EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Băsescu: Guvernul măreşte fiscalitatea, dar îngroapă bani pe Autostrada Transilvania

0

Preşedintele Traian Băsescu a criticat luni faptul că Executivul „plânge după bani” şi măreşte fiscalitatea, dar „îngroapă” bani pe Autostrada Transilvania.

„Un semnal de alarmă special îl trag pentru Autostrada Transilvania. (…) Pe Autostrada Transilvania s-a procedat, ca şi la tronsonul Nădlac – Arad, fără cap, adică s-a făcut anularea contractului fără să se pună ceva în loc. Din acest motiv, sunt zone care se degradează şi eu le-am văzut. Spre exemplu, podul de la Gilău, peste Someşul Mic. Acolo mai trebuie doar făcute bretelele de ieşire de pe pod şi alţi câţiva kilometri de autostradă sunt în funcţiune, cu tot cu podul. (…) Aşa, a fost abandonat şi nimic pus în loc. Asta înseamnă miliarde de lei băgaţi acolo, că toţi sunt bani din bugetul de stat, iar Guvernul nu finalizează lucrarea pentru alte câteva milioane”, a afirmat Băsescu într-o declaraţie susţinută luni la Palatul Cotroceni.

El a acuzat Guvernul de incapacitate de a vedea „nişte priorităţi minimale” de dare în folosinţă a unui tronson, cât de mic ar fi el, din respectiva investiţie „uriaşă”.

„De asemenea, sunt foarte multe picioare, piloni de viaducte şi de poduri turnate, la care betonul a rămas un metru şi jumătate, doi metri în afară. Nu vreau să dau idei nimănui, dar vă imaginaţi ce se va întâmpla cu acel fier. Şi o întreagă lucrare va trebui reluată. Nu mai vorbim de pasajul peste Drumul Judeţean 191, la km 24+5. Acolo mai trebuie câteva milioane pentru ca acel pasaj să devină funcţional.

Este abandonat aşa cum a fost în ziua în care s-a anulat contractul cu Bechtel. Cel mai spectaculos lucru pe care îl puteţi vedea însă este viaductul de 1.700 de metri peste lacul de acumulare de la Suplacu de Barcău. Este impresionantă lucrarea, neterminată, neconectată cu ceva şi ar mai trebui date câteva milioane, câteva zeci de milioane de euro pentru ca un alt tronson din autostradă să fie dat în funcţiune”, a explicat Băsescu.

Şeful statului a precizat că sunt câteva milioane de tone de materiale de construcţii pe marginea proiectului de autostradă şi deşi în unele cazuri există contracte cu firme de pază, nu a văzut paznici prin zonă.

„Guvernul plânge după bani, măreşte fiscalitatea, dar îngroapă bani pe Autostrada Transilvania. Repet, anularea contractului cred că a fost un lucru bun în principiu, eu nu ştiu condiţiile în care s-a anulat, dar să anulezi fără să pui ceva în loc, pentru a nu distruge ce s-a construit, mi se pare o lipsă de minim simţ managerial. Este dispreţ pentru bani. Şi nu sunt banii celor care au luat deciziile, să ştiţi”, a spus Traian Băsescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.