Băsescu: Ne vom poziţiona în cazul Siria, după ce aflăm rezultatul inspecţiei ONU

România se va poziţiona în cazul Siria după ce se va afla rezultatul inspecţiei ONU privind posibila folosire a armelor chimice, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu.

„Deci noi ne vom poziţiona după ce aflăm rezultatul inspecţiei ONU. Sigur că nici noi nu putem accepta utilizarea gazelor toxice împotriva oricărei părţi, de orice parte”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la posibilitatea unei intervenţii în Siria, fără acordul ONU.

Experţii desemnaţi de Organizaţia Naţiunilor Unite să ancheteze posibila folosire a armelor chimice în Siria au putut strânge, luni, eşantioane, în apropiere de zona unui presupus atac, a declarat un responsabil din cadrul ONU, citat de AFP.

Experţii ONU au fost obligaţi, luni, într-o primă fază, să se întoarcă din drum, după ce au fost ţinta unor lunetişti. Ei au putut în cele din urmă vizita un spital de campanie din Moadamiyat al-Chams, la sud-vest de Damasc, unde au primit îngrijiri victimele atacului din 21 august, a precizat un responsabil din cadrul ONU sub protecţia anonimatului. Experţii au putut strânge eşantioane în cadrul anchetei lor, a arătat sursa citată.

Opoziţia şi ţările occidentale acuză armata siriană că a ucis sute de civili într-un atac cu arme chimice, săptămâna trecută, în zona unde s-au deplasat luni inspectorii ONU.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.