Distribuirea cardurilor de sănătate cu medicii de familie este cea mai proastă soluţie, consideră ministrul Nicolăescu

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni, 26 august, într-o conferinţă de presă, la Alexandria, că „distribuirea cardurilor de sănătate cu medicii de familie este cea mai proastă soluţie”, angajamentul său fiind pregătirea unui nou act normativ până la 15 septembrie pentru rezolvarea acestei probleme.

După discuţii începute la Ministerul Afacerilor Interne şi continuate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar şi cu Patronatul Medicilor de Familie şi Societatea Naţională a Medicilor de Familie „s-a născut o serie de elemente ce conturează un set de soluţii combinat”, a precizat ministrul Eugen Nicolăescu.

Potrivit acestuia, astfel „se va putea apela la primării, serviciile de evidenţă a populaţiei, poştă şi casele judeţene de asigurări de sănătate pentru distribuirea cardurilor printr-un sistem mixt”.

În opinia sa, vechiul act normativ „a fost o aberaţie şi de aceea este nevoie de o prevedere corectă, normală şi mai ales aplicabilă”.

„Medicii de familie au fost însă de acord cu iniţializarea cardurilor, ceea ce este un lucru absolut corect”, a spus Eugen Nicolăescu.

El a avut o participare activă la dezbaterea regională organizată la Alexandria cu privire la reforma din sistemul sanitar, alături de specialişti din acest domeniu şi autorităţi din judeţele Regiunii Sud-Muntenia, reuniunea fiind prima dintr-un program al Ministerului Sănătăţii ce include ample consultări de acest fel în alte şapte centre din ţară, care se vor finaliza până la sfârşitul lunii septembrie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.