EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Este timpul ca Ponta să guverneze, nu să se lupte politic, declară Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că este timpul ca premierul Victor Ponta să guverneze şi să renunţe la luptele politice.

 „Cred că cel mai important lucru pe care l-ar avea de făcut Guvernul ar fi să lase luptele politice şi să guverneze. Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

În opinia sa, premierul ar trebui să înţeleagă că înainte de a fi copreşedintele USL este şeful Executivului.

„Cred că primul-ministru ar trebui să înţeleagă un lucru esenţial: el este copreşedinte al USL, dar înainte de toate este primul-ministru al Guvernului României şi cred că românii sunt mai puţin interesaţi de ce crede Victor Viorel Ponta, prim-ministrul României, despre preşedinte, ci ar vrea să audă de la el cum reduce şomajul, cum creează locuri de muncă, cum relansează investiţiile, care este perspectiva României”, a afirmat Băsescu.

El este de părere că „drumul pe care merge ţara este unul periculos” şi a atras atenţia asupra faptului că România riscă ”să alunece” într-o situaţie economică dificilă.

„Există riscul ca, după sacrificiile enorme din 2009 şi în mod deosebit începute în 2010 şi continuate în 2011, să devină ceva repetabil, pentru că riscăm să alunecăm din nou într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic. Nu-mi doresc asta, nu suntem pe punctul de a ni se întâmpla, dar, dacă vom continua să nu guvernăm ţara şi să transformăm totul într-o iresponsabilă bătălie politică, avem riscul să pricinuim daune şi suferinţe uriaşe românilor printr-o reintrare în criză. Nu mă încălzeşte creşterea economică generată de producţia agricolă foarte bună, pentru că la anul poate fi mai slabă, dar mă uit la creşterea numărului de şomeri, ceea ce arată, fără drept de apel, că avem probleme în gestionarea macroeconomică a ţării”, a atras atenţia preşedintele.

Băsescu a susţinut că, oricât s-ar supăra Guvernul, îşi va face „un obicei” din a-i chema pe membrii Cabinetului Ponta „să guverneze”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata