Internetul chinez, victimă a unui masiv atac informatic

0

Internetul chinez a fost ţinta unui atac informatic de proporţii, ‘cel mai important pe care l-a cunoscut vreodată’ şi care a perturbat puternic accesul la site-uri găzduite în China, relatează marţi AFP.

Site-urile ale căror adrese conţin ‘.cn’ au fost vizate de un atac de negare a serviciului (DDoS) timp de aproximativ două ore, duminică dimineaţa, a precizat într-un comunicat Centrul de chinez de informaţii privind reţelele de internet (CNNIC).

Un atac de negarea a serviciului de internet constă în inundarea cu căutări a unui server informatic pentru a bloca sau perturba în mare parte funcţionarea acestuia. Un al doilea atac DDoS a survenit câteva ore mai târziu şi a crescut în intensitate, devenind ‘cel mai grav atac suferit vreodată’ de internetul chinez, potrivit CNNIC. ‘Unele site-uri au înregistrat o încetinire a numărului de vizitatori sau s-au întrerupt’, a precizat CNNIC.

Washingtonul a denunţat în repetate rânduri atacuri informatice provenite din China şi care au vizat site-uri web ale unor organizaţii guvernamentale americane. În martie 2013, preşedintele SUA Barack Obama a avertizat direct autorităţile chineze în legătură cu astfel de acţiuni. La rândul său, Beijingul s-a apărat, argumentând că şi China este victima unor atacuri informatice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.