Iordania refuză să fie „rampa de lansare” a unei intervenţii militare în Siria

Iordania nu va fi o ‘rampă de lansare’ pentru o intervenţie militară în Siria vecină, a declarat marţi un important oficial guvernamental iordanian, în momentul în care Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor par din ce în ce mai hotărâţi să intervină în Siria, informează AFP.

‘Poziţia Iordaniei nu s-a schimbat. Teritoriul iordanian nu va fi folosit ca rampă de lansare pentru o operaţiune militară împotriva Damascului’, a declarat responsabilul sub rezerva anonimatului.

Ammanul a solicitat în mod repetat o soluţie politică în Siria.

Această declaraţie intervine în cea de-a doua zi a unei reuniuni între şefii de Stat Major din mai multe ţări occidentale şi din Orientul Mijlociu pentru a analiza impactul conflictului din Siria.

‘Nu se prevede ca la sfârşitul reuniunii să fie publicate concluziile discuţiilor privind situaţia din Siria, având în vedere natura reuniunii’, a spus oficialul fără să ofere alte detalii.

Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor par din ce în ce mai hotărâţi să lanseze un atac militar împotriva regimului Bashar al-Assad, acuzat că s-ar afla la originea unui atac chimic în apropiere de Damasc, loc unde experţii ONU îşi continuă ancheta.

Iordanienii, care se prezintă la urne marţi pentru a-şi alege primarii, se tem de consecinţele conflictului din ţara vecină, ce a generat deja un aflux de 500.000 de refugiaţi sirieni, o povară grea pentru economia ţării aflate deja în dificultate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.