EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

MSI a lansat procedura de achiziţie de servicii juridice în vederea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom

0

Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ a publicat, pe propria pagină de Internet, anunţul privind lansarea procedurii de achiziţie de servicii juridice în procesul de finalizare a privatizării societăţii Romtelecom, valoarea contractului fiind de maximum 500.000 de lei, fără TVA.

Conform caietului de sarcini, contractul, ce va avea o durată de doi ani de la data semnării acestuia, ar urma să aibă o valoare cuprinsă între 128.000 şi 500.000 de lei.

Practic, MSI urmăreşte, prin intermediul contractului de achiziţie publică, să beneficieze de servicii de asistenţă, consultanţă şi/sau reprezentare juridică pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv în relaţia cu consultantul, banca de investiţii sau consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic.

Persoanele interesate pot accesa documentaţia aferentă acestei proceduri de achiziţii pe site-ul MSI şi pot depune ofertele la sediul ministerului de resort până la data de 6 septembrie 2013, ora 12.00. În aceeaşi zi, va fi programată şi deschiderea ofertelor, iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Hotărârea de Guvern privind reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom a fost publicată, în data de 5 august, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, bancă de investiţii sau consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii financiare pe piaţa de capital. În vederea organizării procesului de selecţie, evaluării ofertelor consultanţilor şi selectării consultantului se va constitui o comisie de evaluare şi selectare a consultantului.

Indemnizaţia membrilor comisiei, inclusiv a preşedintelui acesteia, va fi în cuantum de maximum 2.500 de lei/lună, iar cheltuielile vor fi suportate de MSI.

Guvernul a adoptat, în data de 24 iulie 2013, Hotărârea care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin MSI, le deţine în companie.

Acţiunile au o valoare nominală de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat iniţial în anul 2005, trei ani mai târziu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale reluând acţiunile de finalizare a privatizării companiei.

În ultimii trei ani, situaţia financiară a Romtelecom arată faptul că, în anul 2010, s-a înregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,028 miliarde lei, în anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifră de afaceri de 2,803 miliarde lei, în timp ce, în anul 2012, s-a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Câştigurile operaţionale ajustate /EBITDA/ ale Romtelecom au scăzut, în cel de-al doilea trimestru din 2013, cu 17,1%, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, în timp ce veniturile s-au diminuat cu 4,9%, până la 148,7 milioane euro, de la 156,3 milioane euro, în perioada aprilie – iunie 2012, relevă rezultatele financiare ale companiei.

Astfel, câştigurile operaţionale înainte de plata dobânzilor, taxelor şi amortizărilor au ajuns la valoarea de 33,5 milioane euro, în scădere cu 17,1%, faţă de T2 din 2012, când suma era de 40,4 milioane de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.