Premierul Leancă vorbeşte, de Ziua Independenţei Republicii Modova, despre necesitatea unui pod peste Nistru

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a vorbit marţi, 27 august, la reuniunea dedicată Dezvoltării Regionale, despre necesitatea de a construi cel puţin un pod peste Nistru, pentru o mai strânsă legătură cu regiunea separatistă Transnistria.

„Deocamdată am stabilit cu domnul prim-ministru Victor Ponta să ne axăm pe Forumul de la Ungheni, spre Iaşi, care s-ar încadra perfect în logica coridoarelor de transport şi ale Uniunii Europene şi, bineînţeles, vom miza în acest sens şi pe sprijinul direct al Comisiei Europene. Am avut o discuţie ieri (luni – n.r.) şi astăzi (marţi – n.r.) dimineaţă cu comisarul european Gunther Oettinger. La fel, am discutat, vizitând raionul Soroca, despre necesitatea cel puţin a unui pod peste Nistru, astfel încât şi euroregiunea care există pe cealaltă parte a Republicii Moldova, cu implicarea colegilor din Ucraina, să devină un liant puternic care va contribui şi va facilita relaţiile comerciale şi, bineînţeles, dintre oameni”, a afirmat Iurie Leancă.

Oficialul de la Chişinău a făcut această declaraţie de Ziua Independenţei Republicii Moldova, după ce a participat alături de premierul român Victor Ponta şi comisarul european pentru energie Gunther Oettinger la inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.