Premierul turc promite piscine separate pentru bărbaţi şi femei pentru ca tinerii să nu dobândească „obiceiuri proaste”

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis luni că va construi piscine olimpice separate pentru bărbaţi şi femei, cu scopul de a evita ca tinerii să dobândească ‘obiceiuri proaste’, relatează agenţia EFE citând presa locală.

‘Vom construi o piscină olimpică pentru femei şi încă una pentru bărbaţi’ în localitatea Rize, situată pe ţărmul Mării Negre, a anunţat Erdogan într-un discurs susţinut în timpul unei vizite în acest oraş. ‘Astfel, cred că tineretul din Rize nu va dobândi obiceiuri proaste’, a explicat şeful guvernului de la Ankara.

Separarea sexelor în viaţa publică este unul dintre elementele cele mai controversate din programul partidului islamist Justiţie şi Dezvoltare (AKP), aflat la putere din anul 2002.

Anul trecut, Ministerul Tineretului a creat tabere de vară separate pentru fetele şi băieţii din liceele publice, decizie care a declanşat un val de critici în presa laică. În replică, ministerul a afirmat că această măsură face ‘familiile să fie fericite’ şi a argumentat că participarea adolescenţilor la astfel de tabere a crescut după separarea lor pe criteriul sexului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.