Autoritatea nucleară japoneză creşte nivelul de gravitate al scurgerilor de apă radioactivă de la Fukushima

Scurgerea de apă puternic radioactivă dintr-un rezervor al centralei nucleare de la Fukushima a determinat miercuri Autoritatea pentru Reglementare Nucleară (NRA) din Japonia să ridice acest incident la nivelul trei pe scara internaţională a gravităţii evenimentelor nucleare, transmit agenţiile Kyodo şi EFE.

Centrala de la Fukushima, unde în luna martie 2011 s-a produs o explozie în urma unui tsunami provocat de un cutremur, are în prezent 300 de rezervoare unde este stocată apa radioactivă. Alte circa o mie de rezervoare au fost instalate pentru a păstra milioanele de litri de apă contaminată a cărei cantitate creşte în fiecare zi.

Dar, în urmă cu o săptămâna s-a constatat că unul dintre rezervoare a pierdut circa 300 de tone de apă radioactivă. Este posibil ca o parte din aceasta să fi ajuns deja în Oceanul Pacific. Atunci NRA a clasificat incidentul la nivelul unu pe scara ce cuprinde şapte nivele. Nivelul trei declarat acum corespunde unui ‘incident serios’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.