Inspecţia fiscală la IMM-uri, efectuată o singură dată la trei ani

0

Inspecţia fiscală la IMM-uri se va efectua o singură dată într-o perioadă de trei ani, potrivit unei ordonanţe adoptate în şedinţa de marţi, 27 august, a Guvernului, actul normativ urmărind transpunerea în legislaţia românească a documentului strategic „Small Business Act” for Europe adoptat de Comisia Europeană în anul 2008 şi revizuit în 2011.

„Ordonanţa adoptată de Guvern transpune în legislaţia românească documentul strategic „Small Business Act” for Europe adoptat de Comisia Europeană în anul 2008 şi revizuit în 2011. Acest document statuează zece principii menite să ghideze concepţia şi punerea în aplicare, atât la nivelul UE cât şi la nivelul statelor membre, a politicilor de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii”, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Actul normativ adaptează principiile actului european la realităţile româneşti prin: instituirea obligativităţii evaluării ex-ante a impactului economic al actelor normative asupra IMM-urilor, evaluare care va fi însoţită de propuneri de soluţii alternative, precum şi prin sprijinirea dezvoltării sistemului educaţional de promovare a culturii şi competenţelor antreprenoriale.

De asemenea, ordonanţa prevede sprijinirea şi susţinerea formării profesionale a adulţilor în vederea creşterii calităţii resurselor umane necesare IMM-urilor, dar şi acordarea de facilităţi fiscale IMM-urilor pentru primul an fiscal de la înregistrarea în Registrul Comerţului.

Este menţionată de asemenea sprijinirea nevoilor de finanţare ale IMM-urilor prin diverse instrumente investiţionale, vehicule financiare şi programe naţionale, dar şi limitarea introducerii de noi sarcini administrative sau obligaţii de raportare pentru IMM-uri în vederea asigurării unui mediu de afaceri prietenos.

Ordonanţa modifică şi completează Legea nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.