Secretarul american pentru securitate internă se teme de un posibil atac cibernetic major

Secretarul american demisionar pentru securitate internă, Janet Napolitano, şi-a avertizat marţi succesorul asupra unui posibil atac cibernetic major ce ne-ar ‘afecta grav vieţile, economia şi funcţionarea cotidiană a societăţii’, consemnează AFP.

Într-o scrisoare deschisă adresată celui care va prelua acest post, al cărui nume încă nu este cunoscut, doamna Napolitano, care şi-a anunţat demisia în luna iulie, îl atenţionează că va avea în faţă provocări precum ‘ameninţări teroriste imprevizibile, catastrofe naturale devastatoare şi necesitatea consolidării securităţii la frontiere’.

‘Trebuie să vă pregătiţi pentru catastrofe naturale tot mai grave, ca urmare a schimbărilor climatice’, subliniază Janet Napolitano în scrisoare. Cât priveşte terorismul cibernetic, ea consideră că ‘trebuie făcut mai mult şi mai repede’, neuitând să evoce sistemul de protecţie deja creat pentru ‘identificarea atacurilor şi a intruziunilor’ posibile.

Janet Napolitano părăseşte conducerea Departamentului pentru Securitate Internă într-un moment important pentru Administraţia Obama, când în Congres se negociază o reformă radicală a sistemului de imigraţie în SUA.

Acest departament a fost creat în urma atentatelor de la 11 septembrie 2011 şi joacă un rol semnificativ în asigurarea securităţii la frontiere şi în prevenirea atentatelor. În sarcina instituţiei mai cade şi gestionarea situaţiilor generate de catastrofele naturale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.