Siria/Hollande: Franţa este pregătită să-i pedepsească pe cei care au luat infama decizie de a gaza nevinovaţi

Preşedintele francez Francois Hollande a afirmat marţi că Franţa este ‘pregătită să-i pedepsească pe cei care au luat infama decizie de a gaza nevinovaţi’ în Siria, unde ‘războiul civil (…) ameninţă azi pacea în lume’, relatează AFP.

‘Lumea este uluită după confirmarea utilizării de arme chimice în Siria. Totul arată spre faptul că regimul este cel care a comis acest act abject, care îl condamnă definitiv în ochii lumii’, a declarat Francois Hollande la Paris.

‘Responsabilitatea noastră este de a căuta cea mai potrivită ripostă la abuzurile regimului sirian (…) Franţa este pregătită să-i pedepsească pe cei care au luat infama decizie de a gaza nevinovaţi’, a adăugat preşedintele francez.

În contextul în care se profilează o ripostă internaţională fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, imposibil de obţinut din cauza veto-ului rus, Francois Hollande a invocat ‘responsabilitatea de a proteja civilii’, aşa cum a fost votată în 2005 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Atacul cu arme chimice din 21 august, la periferia Damascului, atribuită regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a făcut sute de morţi.

Şeful statului francez a calificat conflictul din Siria drept ‘război civil’.

‘Acest război civil ameninţă azi pacea în lume’, a subliniat acesta. ‘Conflictul se răspândeşte acum în întreaga regiune, în Liban prin atentate, în Iordania şi Turcia prin afluxul de refugiaţi, în Irak prin izbucnirea violenţelor sângeroase’, a mai susţinut Hollande, citat de agenţia de presă franceză.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.