Spania: Participanţii la celebra bătaie cu roşii au plătit pentru prima dată o taxă

0

Mii de persoane iau parte miercuri la bătaia anuală cu roşii, ‘Tomatina’, de pe străzile oraşului Bunol din Spania, însă autorităţile locale au impus pentru prima dată o taxă de participare, relatează AP şi Xinhua.

Autorităţile din Bunol au limitat numărul de participanţi la 20.000: 5.000 de localnici şi 20.000 de persoane din alte părţi. Pentru a acoperi costurile festivalului, care se desfăşoară în ultima miercuri a lunii august, administraţia oraşului, puternic îndatorată, a impus o taxă de participare de 10 euro, care nu se aplică însă şi localnicilor.

Cu o populaţie de 10.000 de locuitori, Bunol are o datorie de circa 5 milioane de euro.

Autorităţile au precizat că şase camioane au adus 130 de tone de roşii coapte şi că au fost instalate duşuri portabile pentru ca participanţii să se spele după bătaie.

Prima ediţie oficială a festivalului, care este inspirat dintr-o luptă cu mâncare între copii din 1945, a avut loc în 1957 şi de atunci s-a dezvoltat fără întrerupere, transformându-se dintr-un eveniment local într-unul care atrage turişti din întreaga lume.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.